De nieuwste editie van de TechBarometer is nú beschikbaar! Vraag 'm hier aan
Bekijk de vergelijking via het menu
Zonnepanelen

Wat is een zonnepaneel en hoe werkt het?

Een zonnepaneel zet zonne-energie om in stroom. Op een zonnige zomerdag wekt een zonnepaneel natuurlijk meer stroom op dan op een grijze winterdag. Om toch elke dag genoeg zonnestroom te hebben, is energieopslag een uitkomst. Wereldwijd is dit dan ook een van de snelst opkomende technieken. Ook wij willen in het TechCenter een energieopslag realiseren, zodat we niet gebruikte zonnestroom kunnen opslaan.

Waarom is deze technologie geïntegreerd in het ROVC TechCenter?
De zonnepanelen zorgen voor een groot deel van onze elektriciteitsvoorziening. Ook alle klimaattechnologieën in het TechCenter draaien op zonne-energie. Alleen als alle installaties en praktijkopstellingen in het TechCenter aan staan, leveren de panelen niet voldoende energie. Daarom willen we nog meer zonnepanelen plaatsen en bovendien een energieopslag realiseren. Zo kunnen we de stroom opslaan die bijvoorbeeld in het weekend wordt opgewekt en die we niet meteen nodig hebben. Onze cursisten kunnen de zonnepanelen en de transformator/omvormer bekijken op het dak en hier metingen doen.

Je chat met:

Chat offline

We zijn momenteel helaas offline.

Chat met ROVC

1 medewerker online >

Jouw waardering is verstuurd. Bedankt! Het gesprek is beëindigd Uw bericht kon niet verstuurd worden, probeer de pagina opnieuw te laden.