De nieuwste editie van de TechBarometer is nú beschikbaar! Vraag 'm hier aan
Bekijk de vergelijking via het menu
Inductie-unit

Wat is een inductie-unit en hoe werkt het?

Een inductie-unit kan de aanwezige lucht in de ruimte 3 graden afkoelen of verwarmen. Het is dus een extra koeling of verwarming naast de al aanwezige luchtverwarming of -koeling. Een inductie-unit zuigt de warme lucht in een ruimte via een plafondunit met kleine gaatjes aan. In de unit wordt de warmte overgebracht op water en afgevoerd. De lucht die overblijft is dus minder warm en wordt terug de ruimte ingeblazen. Dit proces herhaalt zich totdat de ruimte maximaal 3 graden koeler is. Een inductie-unit gebruikt weinig energie. Het is dus een energiezuinige manier van bijkoelen.

Waarom is deze technologie geïntegreerd in het ROVC TechCenter?
In een deel van de klaslokalen en kantoren van het TechCenter zijn inductie-units geïntegreerd. Daarmee kan de temperatuur in een lokaal 3 graden worden verhoogd of verlaagd. Dat is handig omdat de het overal in het pand standaard 19 graden is. Inductie-units kunnen dat dus per ruimte een paar graden verhogen of verlagen. De inductie-units zijn in het plafond weggewerkt. Toch kunnen cursisten de units in detail bekijken via ons digitale Bouw Informatie Model (BIM). Met het BIM kun je virtueel door alle ruimtes lopen en bijvoorbeeld plafondplaten wegklikken, om zo de installatie van de inductie-unit te zien.

Je chat met:

Chat offline

We zijn momenteel helaas offline.

Chat met ROVC

1 medewerker online >

Jouw waardering is verstuurd. Bedankt! Het gesprek is beëindigd Uw bericht kon niet verstuurd worden, probeer de pagina opnieuw te laden.