Bekijk de vergelijking via het menu
Lees meer over verftechnologie en de verschillende opleidingsmogelijkheden

Cursussen en opleiding verftechnologie en coatings

Wat is verftechnologie

In de verf- en coatingindustrie vinden continu ontwikkelingen plaats om hoogwaardige oplossingen te vinden. Een mooi voorbeeld daarvan is de brandwerende coating voor batterijen in elektrische auto’s. Door de samenstelling van de verf of coating aan te passen, krijgt de verf andere eigenschappen en voordelen.

Naast dat verf en coating bescherming bieden, worden ze ook veel toegepast ter verfraaiing. Bij het maken van verfproducten wordt er steeds meer rekening gehouden met het milieu en de veiligheid van de applicateur (bijvoorbeeld de schilder). Dit betekent dat de verftechnologie zich continu doorontwikkelt.

Jos Verlinden

Heb je vragen over de opleidingsmogelijkheden. Neem contact op met mij.

Voor wie is een cursus op het gebied van verftechnologie geschikt?

Een cursus op het gebied van verftechnologie is geschikt voor iedereen die werkt in de verf-, inkt- en coatingindustrie of dat wil gaan doen. Van verfproducent tot operator. Heb jij te maken met de ontwikkeling van verven en coatings, dan vind je een passende opleiding bij ROVC.

De cursussen van ROVC zijn geschikt voor wie meer over verven en coatings wil leren, maar ook voor wie al veel kennis heeft en die wil verdiepen. Werk je als verftechnoloog of vertegenwoordiger in de grondstoffen? Of werk je in het productieproces en wil je meer of het verfproduct weten? Je vindt hier een passende cursus of opleiding.

De basiscursus verftechnologie is bedoeld voor wie nog niet veel kennis heeft van verftechnologie. Naast de basiscursus zijn er specialisaties op het gebied van bindmiddelen, pigmenten en verfformuleringen. Ideaal voor als je meer wilt leren over de samenstelling van verven en coatings.

Leer alles over alkyd, polyesters, epoxy en andere mogelijke grondstoffen voor de verf- en coatingsamenstellingen. Leer hoe je verf bereid, opslaat, droogt en toepast in bepaalde situaties. Kortom, met de cursussen van ROVC kun jij je ontwikkelen tot een echte specialist in verven en coatings.

Je krijgt les van docenten uit het werkveld waar er veel ruimte is om de eigen praktijk in te brengen.

Bekijk hieronder de verschillende cursussen en opleiding.

Twee cursisten krijgen uitleg van docent

Aanspraak maken op de diplomatoeslag van €500,- netto op je rekening?

Volg dan de vier ROVC verftechnologietrainingen. Je krijg dan naast het Verfengineer diploma [link naar vakopleiding pagina] ook een eenmalige netto diplomatoeslag van €500, conform de CAO van de VVVF die per 1 mei 2023 is ingegaan. Uiteraard met als doel je te motiveren en belonen om jezelf te ontwikkelen binnen de verfindustrie.

Vakopleiding Verfengineer

Behaal je alle cursussen. Dan mag je het door de VVVF erkende diploma Verfengineer aanvragen. Je kan je ook direct inschrijven voor de vakopleiding.  Met een vakdiploma laat je de markt zien dat je over specialistische vakkennis beschikt. 

Naar de opleiding

Behaal een branche-erkend diploma

De cursussen van ROVC worden erkend door Koninklijke PBNA en de branchevereniging VVVF. De VVVF stimuleert werknemers om opleidingen te volgen. Behaal je, je diploma dan is deze branche- erkend

De VVVF werkt aan een gelijk speelveld voor de verf- en drukinktindustrie en ondersteunt de ledenbedrijven op het gebied van compliance, werkgeverschap, innovatie en duurzaam ondernemen. De brancheorganisatie stimuleert de leden om verf en drukinkt op een veilige en duurzame manier te produceren en de functionaliteiten continu te verbeteren.

De cursussen verftechnologie worden ook aanbevolen door de NVVT. De NVVT is de Nederlandse vereniging van verftechnici. Het doel van de NVVT is om iedereen die belangstelling heeft voor de technische aspecten van verf, vernis en soortgelijke producten te verbinden door het organiseren van symposia en ledenbijeenkomsten.

Je chat met:

Chat offline

We zijn momenteel helaas offline.

Chat met ROVC

1 medewerker online >

Jouw waardering is verstuurd. Bedankt! Het gesprek is beëindigd Uw bericht kon niet verstuurd worden, probeer de pagina opnieuw te laden.