De nieuwste editie van de TechBarometer is nú beschikbaar! Vraag 'm hier aan
Bekijk de vergelijking via het menu
Leer tijdens een van de trainingen TIA portal werken met de Siemens hardware en TIA Portal software!

TIA portal cursus

Werk jij als storings-, onderhouds- of servicemonteur aan onderhoud van Siemens PLC’s? Of ga je programmeren waarbij gebruik gemaakt wordt van TIA Portal-programmeersoftware? Volg dan een van onze TIA Portal cursussen. Tijdens onze cursussen is er continu afwisseling tussen theorie en praktijk.

Wat is een TIA Portal?

In de besturingstechniek zijn er enkele grote leveranciers van PLC's. Siemens is daar één van. TIA Portal is de opvolger van Siemens S7. Nieuwe systemen vragen om nieuwe vaardigheden, dus is het van belang om je kennis continu op peil te houden. Met Total Integrated Automation Portal (TIA Portal) heb je onbeperkte toegang tot Siemens volledige aanbod aan gedigitaliseerde automatiseringsdiensten, van digitale planning en geïntegreerde engineering tot transparante bedrijfsvoering.

Door bijvoorbeeld gebruik te maken van simulatietools verkort je de time-to-market. Dankzij de extra diagnose- en energiemanagement-functies in TIA Portal verhoog je de productiviteit van installaties. Wil jij alles weten over TIA Portal en hoe je deze hard- en software zo goed mogelijk inzet? Dan zijn de cursussen TIA Portal echt iets voor jou.

Erwin Janssen

Wil je meer weten over een cursus of training? Neem contact met mij op voor een persoonlijk studieadvies. Ik help je graag!

Mijn verhaal

Voor wie zijn de TIA Portal trainingen geschikt?

Wil jij meer leren over het programmeren van PLC's? Of ben je al een expert op het gebied van PLC's en wil je terug naar de basis? ROVC en itsme Industrial Automation bieden samen trainingen aan, op het gebied van PLC's. Ben jij er klaar voor om je verder te ontwikkelen? De trainingen TIA Portal en Siemens S7 zijn geschikt voor:

  • Installateurs
  • Programmeurs
  • Engineers
  • Service- en onderhoudsmedewerkers

Vind de TIA Portal training die bij jou past

De TIA Portal trainingen sluiten aan op jouw dagelijkse praktijk. Er zijn meerdere TIA Portal trainingen:

Training Siemens S7-1500 TIA Portal

Training voor storings-, onderhouds- of servicemonteurs die onderhoud verrichten en storingen verhelpen aan de Siemens S7-1500.

Bekijk de training

Training TIA Portal WinCC Panels

Training voor installateurs, inbedrijfstellers, programmeurs, engineers en service- en onderhoudsmedewerkers die Simatic HMI panels programmeren.

Bekijk de training

Training TIA Portal SIMATIC S7 Safety

Ga jij als ingenieur, ontwerper, inbedrijfsteller of servicetechnicus ET200SP of S7-1200/1500 Failsafe PLC’s programmeren of onderhouden? Dan is deze training voor jou!

Bekijk de training

Training TIA Portal SIMATIC S7 Storingzoeken

Deze cursus is voor programmeurs, installateurs of service- en onderhoudsmedewerkers met basiskennis van TIA Portal die storingen in en rond SIMATIC S7 PLC’s gaan oplossen.

Bekijk de training

Training TIA Portal SIMATIC S7 Structured Text

Deze cursus is voor ontwerpers, programmeurs of inbedrijfstellers die SCL onder TIA Portal gaan programmeren.

Bekijk de training

Training Systeemcursus TIA Portal, SIMATIC S7 PLC en HMI

Deze cursus is voor jou als je een ervaren servicemedewerker, inbedrijfsteller of programmeur bent die wil leren om te gaan met TIA Portal en de S7-1200/1500 PLC.

Bekijk de training

Training TIA Portal Netwerken Ethernet, Profinet en Web-service

Technici of programmeurs die meer inzicht willen in de netwerkmogelijkheden van TIA Portal, OPC koppelingen of communicatie-opzet bij een OEE systeem of MES-laag koppelingen volgen deze training.

Bekijk de training

Waarom een TIA Portal cursus volgen bij ROVC of opleidingspartner Itsme?

ROVC en Itsme richten zich op werkenden die een technische opleiding willen volgen. Onze docenten weten wat er speelt binnen het bedrijfsleven en in de dagelijkse praktijk. Het direct kunnen toepassen van datgene dat je geleerd hebt, staat voorop in onze cursussen. Tijdens onze TIA Portal-cursussen werk je daarom met up-to-date hard- en software die in de industrie wordt gebruikt.

Je chat met:

Chat offline

We zijn momenteel helaas offline.

Chat met ROVC

1 medewerker online >

Jouw waardering is verstuurd. Bedankt! Het gesprek is beëindigd Uw bericht kon niet verstuurd worden, probeer de pagina opnieuw te laden.