Bekijk de vergelijking via het menu
Twee cursisten zijn bezig voor Onderhoudstechniek
Blijf jezelf ontwikkelen

Volg een cursus over lagers!

Werk je als technicus in de onderhoudstechniek en houd je je bezig met aandrijftechniek? Dan weet je dat de ontwikkelingen in de productieprocessen elkaar in razend tempo opvolgen. Als monteur, smeerder of constructeur is dat best weleens lastig. Hoe blijf je productief als je werk continu nieuwe kennis vraagt die je nog niet hebt? Een cursus of opleiding in de onderhoudstechniek is dan een goede oplossing.

Wat zijn lagers?

De 4 cursussen in de onderhoudstechniek gaan allemaal over lagers. Lagers laten zich het beste omschrijven als technische precisieproducten die ervoor zorgen dat twee draaiende onderdelen ten opzichte van elkaar met zo min mogelijk wrijving de mechanische belasting overdragen en de draaiende onderdelen geleiden. 

Cursus onderhoudstechniek voor iedere technicus werkzaam in de aandrijftechniek

De cursussen van ROVC sluiten aan op de dagelijkse praktijk van de cursisten. Dat geldt zeker ook voor de cursus over lagers. Zo weten we dat de ene technicus zich vooral bezighoudt met het smeren van lagers en de ander met lagertechniek en het monteren en demonteren van lagers. 

Samen met SKF bieden we daarom een viertal opleidingen in de onderhoudstechniek aan:

Erwin Janssen

Wil je meer weten over een cursus of training? Neem contact met mij op voor een persoonlijk studieadvies. Ik help je graag!

Mijn verhaal

Lageronderhoud

Werk je dagelijks met lagertechniek en lagersmering? En behoort ook het monteren en demonteren van lagers tot je werkzaamheden? Dan is een cursus in lageronderhoud echt iets voor jou. 

Tijdens de training zorgen we ervoor dat je beter weet welke factoren ervoor zorgen dat lagers langer meegaan en hoe je daar tijdens het onderhoud invloed op hebt. Daarnaast ga je tijdens een practicum aan de slag met een groot aantal montage- en demontagetechnieken. 

Naar de training

Lagersmering

Ga jij als monteur, smeerder of constructeur over de smering van het machinepark? Dan weet je dat je met de juiste smering de levensduur van lagers aanzienlijk kunt verlengen. 

Tijdens de training leer je alles over de facetten die belangrijk zijn bij de smering van lagers. Pas je het geleerde vervolgens toe in de praktijk? Dan gaan de lagers die je smeert langer mee, neemt de betrouwbaarheid van de machines toe en weet je wat er nodig is om iedereen veilig te laten werken.

Naar de training

Lagers in elektromotoren

Hoe moet je de lagers in elektromotoren vervangen? Wat is de juiste montagemethode en welke soorten lagers zijn er allemaal? Als je verantwoordelijk bent voor het onderhoud van elektromotoren wil je hier graag antwoord op.

 Tijdens deze 1-daagse cursus met een 2 uur durend practicum komt het allemaal aan bod en leer je meer over lagersmering, asuitlijning, foutopsporing en lagerschade in elektromotoren.

Naar de training

Lagerschade

Houd jij je als technicus bezig met het preventief onderhoud van lagers? En probeer je daarbij te achterhalen wat de oorzaak is van vroegtijdig lageruitval? Dan helpt deze cursus je verder op weg.

Tijdens deze 1-daagse cursus leer je tijdens een uitgebreid practicum met beschadigde lagers de beschadigingsprocessen begrijpen en de oorzaak van het falen te vinden.

Naar de training

Samenwerking met SKF

De vraag naar goed opgeleid en ervaren technisch personeel neemt de laatste jaren alleen maar toe. Daardoor groeit ook de vraag naar opleidingen en cursussen in de aandrijftechniek. ROVC en SKF hebben de handen ineen geslagen. Daardoor ontstaat een unieke combinatie van ROVC als technisch opleidingsinstituut aan de ene kant en SKF als wereldleider in de aandrijftechniek aan de andere kant.

 Voor jou als cursist betekent de samenwerking met SKF dat de cursussen plaatsvinden in het gloednieuwe practicum van SKF. Hier werk je aan tal van praktijkoefeningen en krijg je les van docenten uit het werkveld. Alle kennis die je tijdens een cursus over lagers opdoet, kun je de dag erna meteen op je werk in de praktijk brengen.

Vind de cursus over lagers die bij jou past

Wil je het volledige programma van onze cursussen bekijken? Hier hebben we ze voor je op een rijtje gezet. Wil je toch nog wat meer weten? Onze studieadviseurs helpen je graag. Neem gerust contact met ze op!

Je chat met:

Chat offline

We zijn momenteel helaas offline.

Chat met ROVC

1 medewerker online >

Jouw waardering is verstuurd. Bedankt! Het gesprek is beëindigd Uw bericht kon niet verstuurd worden, probeer de pagina opnieuw te laden.