De nieuwste editie van de TechBarometer is nú beschikbaar! Vraag 'm hier aan
Bekijk de vergelijking via het menu
Testen van elektrische installaties in of verbonden met explosiegevaarlijke omgevingen

IECEx 05 examen - module 003/006

Dit is een gecombineerd praktijk- en theorie-examen

Heb je de cursus ATEX Installatie en Testen Materieel (EX 003/006) succesvol afgerond en ben je klaar voor het IECEx examen – module 003/006? Je kan je hier direct aanmelden voor het gecombineerde praktijk- en theorie-examen.

Doelgroep

Ben je als elektrotechnicus belast met het installeren en testen van elektrische installaties in of gerelateerd aan explosieve omgevingen en heb je bovengenoemde cursus succesvol afgerond? Dan is het “IECEx examen – module 003/006 – Installeren en Testen van explosiegevaarlijke apparatuur en bekabeling” voor jou interessant.

Doel en opzet

Tijdens dit gecombineerde praktijk en open-boek theorie examen wordt jouw vakkennis geëxamineerd en wordt onafhankelijk vastgesteld of je beschikt over de noodzakelijke kennis om in aanmerking te komen voor het IECEx 05 persoonscertificaat.

Inhoud van het examen

Alle examens voldoen qua inhoud, vraagstelling en beoordeling aan de eisen van IECEx 05. Naast de vragen die betrekking hebben op de IEC normen, bevatten de examens ook vragen met betrekking tot de Europese regelgeving (ATEX 114 en 153) en Europese (EN) normen, waaronder ook de normen voor niet-elektrisch materieel.

Resultaat

Wanneer je dit examen met een voldoende afsluit, ontvang je een Attestation. Een Attestation is het bewijs dat je bent geslaagd voor het theorie-examen.

“Is een Attestation hetzelfde als een IECEx 05 certificaat?”

Voor een IECEx 05 certificaat is méér nodig dan alleen een Attestation. Zo moet voor de meeste modules naast een theorie-examen ook een praktijkexamen worden afgelegd. Voor alle modules dien je relevante werkervaring en opleidingen aan te kunnen tonen.

Dit examen wordt afgenomen door PBNA en duurt 375 minuten.

Data en prijs

IECEx 05 Theorie&Praktijk examen - module 003/006 - Installeren & Testen Materieel 24 mei 2024 - 09:00 tot 15:15 uur Locatie Ede GLD Inschrijven € 695,- (excl. btw)
IECEx 05 Theorie&Praktijk examen - module 003/006 - Installeren & Testen Materieel 5 juli 2024 - 09:00 tot 15:15 uur Locatie Ede GLD Inschrijven € 695,- (excl. btw)

Je chat met:

Chat offline

We zijn momenteel helaas offline.

Chat met ROVC

1 medewerker online >

Jouw waardering is verstuurd. Bedankt! Het gesprek is beëindigd Uw bericht kon niet verstuurd worden, probeer de pagina opnieuw te laden.