De nieuwste editie van de TechBarometer is nú beschikbaar! Vraag 'm hier aan
Bekijk de vergelijking via het menu
Zoneren van explosiegevaarlijke gebieden

IECEx 05 examen - module 002 - Gas

Dit is een theorie-examen

Heb je de cursus ATEX Zonering/Classificatie (EX 002) in klassikale variant succesvol afgerond en ben je klaar voor het IECEx examen – module 002 – Gas? Je kan vanaf nu direct aanmelden voor het theorie-examen.

Doelgroep
Ben je veiligheidskundige of anderszins verantwoordelijk voor het indelen van explosiegevaarlijk gebied in gevarenzones in gasomgevingen en heb je bovengenoemde cursus afgerond? Dan is het “IECEx examen – module 002 – Zoneren van explosiegevaarlijke gebieden – Gas” voor jou interessant.

Doel en opzet
Tijdens dit open-boek theorie examen wordt jouw vakkennis geëxamineerd en wordt onafhankelijk vastgesteld of je beschikt over de noodzakelijke kennis om in aanmerking te komen voor het IECEx 05 persoonscertificaat.

Inhoud van het examen
Alle examens voldoen qua inhoud, vraagstelling en beoordeling aan de eisen van IECEx 05. Naast de vragen die betrekking hebben op de IEC normen, bevatten de examens ook vragen met betrekking tot de Europese regelgeving (ATEX 114 en 153) en Europese (EN) normen, waaronder ook de normen voor niet-elektrisch materieel. Module 002 omvat naast de EN/IEC 60079-10-1 en -2 ook de Nederlandse Praktijkrichtlijnen NPR 7910-1 en -2.

Resultaat
Wanneer je dit examen met een voldoende afsluit, ontvang je een Attestation. Een Attestation is het bewijs dat je bent geslaagd voor het theorie-examen.

“Is een Attestation hetzelfde als een IECEx 05 certificaat?”
Voor een IECEx 05 certificaat is méér nodig dan alleen een Attestation. Zo moet voor de meeste modules naast een theorie-examen ook een praktijkexamen worden afgelegd. Voor alle modules dien je relevante werkervaring en opleidingen aan te kunnen tonen.

Dit examen wordt afgenomen door PBNA en duurt 85 minuten.

Data en prijs

Dit examen is momenteel niet gepland. Heb je interesse in dit examen?
Laat het ons weten via 0318 - 698 605!

Je chat met:

Chat offline

We zijn momenteel helaas offline.

Chat met ROVC

1 medewerker online >

Jouw waardering is verstuurd. Bedankt! Het gesprek is beëindigd Uw bericht kon niet verstuurd worden, probeer de pagina opnieuw te laden.