Alles weten over het berekenen, dimensioneren en samenstellen van een goed functionerend pompsysteem? Schrijf je dan in voor deze cursus!

Doel

Na afronding van de cursus Stromingsleer voor pompsystemen kun je een pompsysteem samenstellen (o.a. stromingsleer, berekeningen en dimensioneren). Je kunt de invloed van diverse appendages op het systeem bepalen, zoals leidingdiameter, bochten, enzovoorts. Je begrijpt het belang van de zuigleiding en kunt problemen (cavitatie) voorkomen. 

Niveau: Design ?
Duur: vanaf 1 dag
Vakgebied: Procestechniek
Vraag een offerte aan

Ben jij werkzaam als ontwerper, (sales)engineer of (service)monteur en krijg je in je werk regelmatig te maken met het berekenen en bepalen van pompen en pompinstallaties? Heb je alleen nog te weinig praktische kennis om een compleet pompsysteem te kunnen samenstellen? Dan is de training Stromingsleer voor pompsystemen bedoeld voor jou. Je wordt opgeleid op het niveau Design.

Voorkennis
Als vooropleiding adviseren wij de ROVC-cursus Pompsystemen of mts-niveau met enige praktijkervaring op gebied van pompsystemen.

Waarom deze cursus volgen?

  • Na afloop in staat om een pompsysteem door te rekenen
  • Verzorgd door ervaren docenten uit de praktijk
  • Focus op gehele pompsysteem en niet alleen de pomp
  • Uitrekenen of bepalen van complete systemen met leidingwerk en diverse appendages
  • Gebruik van formules, tabellen en grafieken
  • Invloed van regelkleppen en meetflenzen op stromingen in het systeem
  • Life cycle cost

Leren doe je in de praktijk! Daarom wordt gedurende de cursusdag de theorie afgewisseld met behandeling van praktische zaken aan pompen en pompinstallaties.

Voor deze cursus is momenteel geen startdatum gepland. Heb je interesse in deze cursus? Laat het ons weten via een planningsverzoek of bel ons op 0318 – 698 697!

Tijdens deze cursus word je door de docent beoordeeld op actieve participatie tijdens de lessen. Bij een positieve beoordeling ontvang je een bedrijfserkend certificaat.

Studieadvies nodig? 0318 - 698 697