Dé cursus voor werknemers in de scheepvaart en offshore die regelmatig geconfronteerd worden met meet- en regeltechniek.

Doel

Na het afronden van de cursus Meet- en regeltechniek - Maritiem kun je regelkringen afstellen en beschik je over grondige kennis van verschillende typen regelkringen en lees je P&I- en aansluitschema’s. Je kunt componenten vervangen en in gebruik nemen en je bent in staat storingen op te zoeken, te verhelpen, en inspecties te doen. Ook ben je in staat complexe regelingen terug te vertalen naar eenvoudige basiselementen en systemen.

Niveau: Maintain ?
Duur: vanaf 5 aaneengesloten dagen waarbij theorie en praktijk worden afgewisseld
Vakgebied: Industriële Automatisering, Procestechniek
Beoordelingscore: 7.2 op basis van 5 beoordelingen
Inschrijven Vraag een offerte aan

Werk jij als technicus binnen de scheepvaart & offshore industrie en heb je in je werk regelmatig te maken met meet- en regeltechniek? Dan is de cursus Meet- en regeltechniek - Maritiem bedoeld voor jou. Je wordt opgeleid op het niveau Maintain.

Waarom deze cursus volgen?

 • Theorie wordt afgewisseld met practicum in 5 aaneengesloten dagen
 • Kort tijdsbestek voor cursus, ideaal voor medewerkers die veel reizen
 • Practicum aan diverse meet- en regelinstallaties
 • Zelfstandig een meet- en regelkring inregelen of modificeren
 • Docenten uit de maritieme praktijk
 • Praktijkschema's van eenvoudige tot complexe meet- en regelinstallaties
 • De componenten waaruit een regelkring is opgebouwd (opnemers, regelaars en corrigerende organen), hun principewerking en de onderlinge signaalverbindingen
 • Lezen van de verschillende schema's uit de meet- en regeltechniek, zoals instrumentatie-, blok-, proces- en installatieschema's
 • Inzicht krijgen in verschillende typen regelaars, regelstrategieën en het instellen ervan
 • Kennis van moderne instrumentatie voor het meten van flow, druk, temperatuur en niveau

De cursus Meet- en regeltechniek - Maritiem bevat 3 dagdelen practicum waarin het volgende aan bod komt: 

 • Inregelen en afstellen van regelkringen in verschillende processen 
 • Oplossen en analyseren van storingen 
 • Ervaring opdoen op met regelingen in een procescomputersysteem
Startdatum Locatie Aantal bijeenkomsten Prijs
maandag 17 september 2018 Rooster Ede 5 aaneengesloten dagen waarbij theorie en praktijk worden afgewisseld € 1.985,00 Inschrijven

Al onze prijzen zijn excl. btw

Liever een andere leslocatie of startdatum? Laat het ons weten!

Liever incompany of maatwerk? Vraag een offerte aan


Voor deze prijzen krijg je all-in service, waaronder:

Geen verborgen kosten

Catering & lesmateriaal

Lesmateriaal en catering, bestaande uit koffie/thee en lunch of diner, zijn altijd inbegrepen. Je komt dus niet voor onverwachte kosten te staan.

Praktijk

Praktijkoefening

Opleiden vanuit de praktijk staat centraal. De docent komt uit het werkveld en gebruikt veel praktijkcases. Het oefenen van vaardigheden voer je uit op echte installaties in ons uitgebreide practicum of op de eigen locatie.

Docenten uit het werkveld

Keuze & kwaliteit

Kies uit meer dan 160 opleidingen, cursussen en trainingen, 45 locaties en diverse startdata of geef jouw wensen hiervoor aan. Je profiteert altijd van de vertrouwde ROVC-kwaliteit met focus op service en praktijk!

Deze cursus wordt op de laatste bijeenkomst afgesloten met een eindtoets. Bij een positief eindresultaat ontvang je een bedrijfserkend certificaat.

CerTech 
Voor de organisatie van onze eindtoetsen werkt ROVC samen met CerTech. CerTech is een onafhankelijke examenorganisatie, verantwoordelijk voor de ontwikkeling, organisatie en het afnemen van examens en toetsen. In opdracht van brancheorganisaties, adviesbureaus en opleidingsinstituten worden jaarlijks ruim 10.000 kandidaten geëxamineerd. Het gaat hierbij met name om examens en toetsen gericht op techniek, veiligheid, beveiliging en organisatie & communicatie. Heb je vragen over examens? Of ben je op zoek naar een partner om examens te laten organiseren? Bel CerTech op 0318 – 698 605 of kijk op www.certech.nl

Studieadvies nodig? 0318 - 698 697