Wil je met vertrouwen koudesystemen ontwerpen, ervaring opdoen met complexe industriële installaties, advies geven en modificaties uitvoeren? Schrijf je dan in voor deze cursus.

Doel

Na het volgen van de cursus ben je in staat te ontwerpen, probleemanalyses uit te voeren en planmatig onderhoud aan complexe installaties te organiseren. Je bent in staat problemen met het proces en componenten sneller op te sporen en te verhelpen.

Hier lees je de basis competenties
Niveau: Prevent ?
Duur: vanaf 6 dagen op diverse startdata en locaties
Vakgebied: Klimaattechniek, Procestechniek
Inschrijven Vraag een offerte aan

Ben jij werkzaam als service-engineer, service- of storingstechnicus, toezichthoudend medewerker of beheerder van koelinstallaties? Dan is de training Koudesystemen bedoeld voor jou. Je wordt opgeleid op het niveau Prevent. Wat is er nodig voor een succesvolle afronding van deze cursus? Zorg in ieder geval voor de volgende voorkennis en ervaring:

 • Kennis van de koelkringloop en het Mollier-diagram
 • Werkervaring met koelsystemen

Een goede basis voor deze cursus is bijvoorbeeld Koeltechniek. Een gelijkwaardige cursus of relevante ervaring is ook prima. 

Twijfel je aan jouw voorkennis? Doe dan de online kennistest in koudetechniek en krijg direct een studieadvies!

Waarom deze cursus volgen?

 • Mbo-deelkwalificatie
 • Hét vervolg op de cursus Koeltechniek
 • Werking van complexe koudesystemen: cascade NH3/CO2, pompsystemen, tweetrapssystemen, natuurlijke circulatie, meervoudige koelsystemen
 • Systemen met warmteterugwinning, capaciteitsregelingen compressoren of parallelgeschakelde compressoren, toepassing economiser
 • Berekeningen zoals: koelvermogen en koellast, massa en/of volumestroom en warmtebelasting bij koelen en vriezen 
 • Meet- en regeltechniek in koudesystemen
 • Besturingstechniek in koudesystemen
 • Ontwerp van een koelinstallatie en selectie van componenten
 • Inregelen in bedrijf stellen en optimaliseren van koudesystemen en controleren op de juiste werking
 • Energieverbruik van koelkringlopen
 • Wettelijke eisen en regelgeving koelinstallaties, COP
 • Veiligheid- en milieu-eisen
 • Werking van een complex systeem aan de hand van het P&I-schema en een beschrijving kunnen begrijpen en toepassen bij probleemanalyse

Leren doe je in de praktijk. Daarom worden er ter ondersteuning van de theorie praktijkoefeningen uitgevoerd.

Startdatum Locatie Aantal bijeenkomsten Prijs
woensdag 11 april 2018 Rooster Ede 6 dagen € 2.010,00 Inschrijven
vrijdag 7 september 2018 Rooster Ede 6 dagen € 2.010,00 Inschrijven

Al onze prijzen zijn excl. btw

Liever een andere leslocatie of startdatum? Laat het ons weten!

Liever incompany of maatwerk? Vraag een offerte aan


Voor deze prijzen krijg je all-in service, waaronder:

Geen verborgen kosten

Catering & lesmateriaal

Lesmateriaal en catering, bestaande uit koffie/thee en lunch of diner, zijn altijd inbegrepen. Je komt dus niet voor onverwachte kosten te staan.

Praktijk

Praktijkoefening

Opleiden vanuit de praktijk staat centraal. De docent komt uit het werkveld en gebruikt veel praktijkcases. Het oefenen van vaardigheden voer je uit op echte installaties in ons uitgebreide practicum of op de eigen locatie.

Docenten uit het werkveld

Keuze & kwaliteit

Kies uit meer dan 160 opleidingen, cursussen en trainingen, 45 locaties en diverse startdata of geef jouw wensen hiervoor aan. Je profiteert altijd van de vertrouwde ROVC-kwaliteit met focus op service en praktijk!

Deze cursus wordt met een centraal examen afgesloten. Bij een positief eindresultaat ontvang je een bedrijfserkend diploma.

CerTech

Voor de organisatie van onze examens werkt ROVC samen met CerTech. CerTech is een onafhankelijke examenorganisatie, verantwoordelijk voor de ontwikkeling, organisatie en het afnemen van examens en toetsen. In opdracht van brancheorganisaties, adviesbureaus en opleidingsinstituten worden jaarlijks ruim 10.000 kandidaten geëxamineerd. Het gaat hierbij met name om examens gericht op techniek, veiligheid, beveiliging en organisatie & communicatie. Heb je vragen over examens? Of ben je op zoek naar een partner om examens te laten organiseren? Bel CerTech op 0318 - 698 605 of kijk op www.certech.nl

Studieadvies nodig? 0318 - 698 697