Technisch advies leren geven over klimaatsystemen in gebouwen? En een onderhoudsplan opstellen? Volg de ROVC-cursus Klimaatsystemen!

Doel

Na het afronden van de cursus Klimaatsystemen beschik je over voldoende vakkennis om deze systemen te beheren. Je weet welke wet- en regelgeving van toepassing is en kent de kritische punten waarop je moet letten bij een inspectie. Je kunt een onderhoudsplan opstellen, problemen analyseren en voorstellen voor modificaties voorbereiden. Deze onderwerpen worden op hoofdlijnen behandeld, waarna je in staat bent om detailkennis en informatie in de praktijk op te zoeken en toe te passen.

Hier lees je de basis competenties
Niveau: Prevent ?
Duur: vanaf 6 dagen waarvan 1,5 practicumdagen in Ede
Vakgebied: Gebouwautomatisering, Klimaattechniek
Beoordelingscore: 7 op basis van 4 beoordelingen
Inschrijven Vraag een offerte aan

Ben jij werkzaam als service-engineer, servicetechnicus, beheerder van klimaatsystemen of heb je meerdere jaren ervaring in het uitvoeren van onderhoud aan deze systemen? Dan is de cursus Klimaatsystemen geschikt voor jou. Je wordt opgeleid op het niveau Prevent.

Voorkennis
Wat is er nodig voor een succesvolle afronding van deze cursus? Zorg in ieder geval voor de volgende voorkennis:

 • Inzicht in de basiswerking van luchtbehandelingssystemen, Airco- en VRF-installaties en warmtepompen

Een goede basis voor deze cursus zijn bijvoorbeeld Airco-en VRF-installatiesLuchtbehandelingsinstallaties of Warmtepompinstallaties. Een gelijkwaardige cursus of relevante ervaring is ook prima. 

Twijfel je aan je voorkennis? Doe dan de kennistest van Klimaatsystemen en ontdek of je voldoende voorkennis hebt om succesvol deel te nemen aan de cursus.

Waarom deze cursus volgen?

 • Met 1,5 practicumdagen!
 • Mbo-deelkwalificatie
 • Toepassingen van klimaatsystemen (airco-,VRF-, luchtbehandelingsystemen, luchtbehandelingskasten, warmtepompsystemen, warmte en koude-opwekking)
 • Inzicht in de processen in klimaatsystemen (koelen, verwarmen, be- en ontvochtigen, etc.)
 • Vuistregels voor ontwerp
 • Leidingen en kanalen
 • Onderhoudsplannen voor installaties
 • Conditiemeting aan gebouwen NEN2767
 • Gebruik meetapparatuur, uitvoeren van metingen
 • Belangrijkste aandachtspunten bij selectie van componenten
 • Energieprestaties
 • Wettelijke eisen, regelgeving, veiligheid en milieu (F-gassen, SCIOS, EBI, PI/PO Legionellapreventie)
 • Schema’s van installaties kunnen lezen
 • Gebruik GBS-systeem

De cursus Klimaatsystemen bevat 1,5 practicumdagen. Het practicum bestaat uit het uitvoeren van een nulinspectie aan de klimaatsystemen in een echt kantoorpand. Op basis hiervan stel je een onderhoudsplan op en leer je dit presenteren aan ‘de klant’.

Startdatum Locatie Aantal bijeenkomsten Prijs
maandag 8 oktober 2018 Rooster Ede 6 dagen waarvan 1,5 practicumdagen in Ede € 2.010,00 Inschrijven

Al onze prijzen zijn excl. btw

Liever een andere leslocatie of startdatum? Laat het ons weten!

Liever incompany of maatwerk? Vraag een offerte aan


Voor deze prijzen krijg je all-in service, waaronder:

Geen verborgen kosten

Catering & lesmateriaal

Lesmateriaal en catering, bestaande uit koffie/thee en lunch of diner, zijn altijd inbegrepen. Je komt dus niet voor onverwachte kosten te staan.

Praktijk

Praktijkoefening

Opleiden vanuit de praktijk staat centraal. De docent komt uit het werkveld en gebruikt veel praktijkcases. Het oefenen van vaardigheden voer je uit op echte installaties in ons uitgebreide practicum of op de eigen locatie.

Docenten uit het werkveld

Keuze & kwaliteit

Kies uit meer dan 160 opleidingen, cursussen en trainingen, 45 locaties en diverse startdata of geef jouw wensen hiervoor aan. Je profiteert altijd van de vertrouwde ROVC-kwaliteit met focus op service en praktijk!

Deze cursus wordt met een centraal examen afgesloten. Bij een positief eindresultaat ontvang je een bedrijfserkend diploma.

CerTech 
Voor de organisatie van onze examens werkt ROVC samen met CerTech. CerTech is een onafhankelijke examenorganisatie, verantwoordelijk voor de ontwikkeling, organisatie en het afnemen van examens en toetsen. In opdracht van brancheorganisaties, adviesbureaus en opleidingsinstituten worden jaarlijks ruim 10.000 kandidaten geëxamineerd. Het gaat hierbij met name om examens gericht op techniek, veiligheid, beveiliging en organisatie & communicatie. Heb je vragen over examens? Of ben je op zoek naar een partner om examens te laten organiseren? Bel CerTech op 0318 – 698 605 of kijk op www.certech.nl

Studieadvies nodig? 0318 - 698 697