De nieuwste editie van de TechBarometer is nú beschikbaar! Vraag 'm hier aan
Bekijk de vergelijking via het menu

Traineeship YoungCapital stoomt operators klaar voor de toekomst

Bedrijven verwachten steeds meer van hun operators. Wat betekent dat voor de operators zelf?

Jong talent in twee jaar succesvol doorontwikkelen tot vakvolwassen technische operators. Dat is de doelstelling van het traineeship Operational Expert dat YoungCapital heeft opgezet voor schoonmaakmiddelengigant SC Johnson. “In dit toekomstgerichte opleidingstraject staan vakinhoudelijke én persoonlijke ontwikkeling centraal,” vertelt Bart Dekker, senior accountmanager van YoungCapital.

Als senior accountmanager van YoungCapital volgt Bart Dekker de ontwikkelingen in de technische arbeidsmarkt op de voet. Hij constateert dat er een verschuiving plaatsvindt in taken en bevoegdheden van operators. “De industrie ontwikkelt zich in razend tempo. Verdere uitbreiding van automatisering en de toepassing van robots zijn aan de orde van de dag,” verklaart hij. “De huidige trends bieden organisaties de mogelijkheid om zichzelf opnieuw uit te vinden en anders te kijken naar de inzet van operators. Operators krijgen vaker administratief-controlerende taken. Daarbij verwachten werkgevers dat zij proactief verbeteringen aandragen voor het productieproces.

Bart Dekker, Senior Accountmanager bij YoungCapital 

Operatorschap steeds technischer

Bedrijven verwachten dus steeds meer van hun operators. Wat betekent dat voor de operators zelf? “De ontwikkelingen vragen om meer technische diepgang in hun kennis en vaardigheden,” licht Bart toe. “Het eerstelijnsonderhoud verschuift steeds meer naar het takenpakket van operators. Dat betekent dat zij hun communicatie naar het onderhoudsteam moeten professionaliseren. Heldere en volledige rapportages spelen hierin een belangrijke rol. Dat vraagt een andere mindset van operators. Het is belangrijk dat zij naast kennis van techniek een analytische instelling hebben en een sterk oog voor overzicht. Met jong talent komen dynamiek, energie en kennisoverdracht in een versnelling. Daardoor kloppen bedrijven steeds vaker bij ons aan voor hun operatorfuncties.”

Traineeship Operational Expert

SC Johnson is zo’n bedrijf dat aanklopte bij YoungCapital. “Voor het waarborgen van kennis zochten zij een manier om jonge operators aan zich te binden. Maar ja, steeds minder jongeren kiezen een opleiding in de techniek.” Als oplossing heeft YoungCapital het incompany traineeship Operational Expert ontwikkeld. “Wij hebben acht kandidaten aangenomen voor een tweejarig opleidingstraject, waarin naast vakinhoudelijke ontwikkeling ook persoonlijke ontwikkeling en persoonlijke begeleiding centraal staan. Alle kandidaten zijn geselecteerd op passie voor techniek, persoonlijkheid en intrinsieke motivatie. Een opleiding op mbo 3- of mbo 4-niveau zien wij slechts als randvoorwaarde.”

 

Over YoungCapital

Wat in 2000 begon als Studentenwerk.nl groeide uit tot YoungCapital: een innovatief recruitmentbureau, gespecialiseerd in jong talent. De missie van YoungCapital is om studenten, starters en jonge professionals te begeleiden naar én in de juiste baan. YoungCapital onderscheidt zich van andere arbeidsbureaus door talentontwikkeling centraal te stellen, bijvoorbeeld door talentmanagement of vakspecifieke traineeships. Jonge talenten zijn de aanjagers van vernieuwing. Vanuit deze visie werkt YoungCapital samen met 18.000 opdrachtgevers, van mkb tot multinationals. YoungCapital heeft 35 vestigingen en 700 medewerkers.

Je chat met:

Chat offline

We zijn momenteel helaas offline.

Chat met ROVC

1 medewerker online >

Jouw waardering is verstuurd. Bedankt! Het gesprek is beëindigd Uw bericht kon niet verstuurd worden, probeer de pagina opnieuw te laden.