De nieuwste editie van de TechBarometer is nú beschikbaar! Vraag 'm hier aan
Bekijk de vergelijking via het menu

Mammoet-monteur gaat elke dag voor goud

Love the work, results count, perform as a team, take care en be responsible.

Stefan van den Eijnden (26) werkt als Senior Mechanic bij Mammoet op de afdeling Equipment Management (EMD) en daar is hij reuze trots op. Zes jaar geleden studeerde hij nog Werktuigbouwkunde in Bergen op Zoom. Onlangs werkte hij in Dubai, waar Mammoet het hijswerk aan het grootste reuzenrad ter wereld uitvoerde. Daarvoor was hij in Maleisië, waar hij op drie zware hijskranen tegelijk mocht letten. Maar ook als Stefan in Schiedam werkt, vindt hij zijn baan geweldig. Een inkijkje in zijn leven aan de hand van de vijf waarden van Mammoet: love the work, results count, perform as a team, take care en be responsible.

Love the work

Zwaar en ingewikkeld transport- en hijswerk: daar staat Mammoet om bekend. Klanten kunnen bij Mammoet terecht met kleine en grote vragen. Van een kerkklok vervangen tot een vliegtuig verplaatsen. Zodra horizontaal of verticaal transport een uitdaging wordt, is Mammoet op zijn best. En dat is ook precies waarom Stefan zo blij is dat hij na zijn stage bij Mammoet mocht blijven werken. “Het is een prachtig bedrijf met mooi equipment dat altijd gaat voor de hoogst haalbare kwaliteit. Dat past bij mij: ik wil mijn werk zo goed mogelijk uitvoeren.”

Results count

Hoe doe je dat bij Mammoet: je werk goed uitvoeren? “Dat ligt er een beetje aan waar ik werk. De laatste tijd werk ik zeker vier à vijf maanden per jaar in het buitenland, voor projecten van zo’n vier weken. Maar als ik op de hoofdvestiging in Schiedam werk, gaat het als volgt. Ik lees de werkorder die ik van mijn Maintenance Manager krijg, bekijk de machine die binnenkomt en bepaal de prioriteiten. Wat moet er gebeuren? Wanneer moet de klus klaar zijn? En waar moet ik naartoe werken? Vooral dat laatste vind ik leuk: goed werk leveren binnen de tijd.”

Perform as a team

Stefan werkt soms alleen en soms in een team, en meestal met verschillende monteurs. Die afwisseling vindt hij heerlijk. “We leren van elkaar en hebben hetzelfde, dat maakt dat het samenwerken soepel gaat. Alle neuzen staan dezelfde kant op: we weten precies wat er moet gebeuren. Soms merk je dat je voor je werk extra kennis nodig hebt. Dat had ik met hydraulische systeemtechniek. Dan geeft Mammoet je de mogelijkheid om je daarin te ontwikkelen. Dat heb ik gedaan met deze ROVC-cursus. En met goed geschoolde kennis functioneer je natuurlijk ook beter in een team.”   

Take care

Mammoet werkt veel met grote en zware machines: daar hoort vast een goed veiligheidsprotocol bij. “Dat klopt,” zegt Stefan, “en dan gaat het om veiligheid in de breedste zin van het woord. We zorgen niet alleen voor een veilige werkplek, maar we hebben ook een verantwoordelijk voor de omgeving om ons heen. Duurzaamheid valt daar ook onder. Vorig jaar is Mammoet overgestapt op een schonere brandstof voor alle machines. En we hebben voor de winters een nieuwe regel: motor uit, kachel aan. We hebben kleine dieselkachels in de machines gebouwd. Die maken de motor warm voordat wij ermee gaan rijden. Vroeger lieten we de motor draaien om op temperatuur te komen. Die dieselkachels zorgen dus voor een gigantische brandstofbesparing.”

Be responsible

Mammoet heeft eigen verantwoordelijkheid hoog in het vaandel staan. Dat merkt Stefan absoluut. “In vijf jaar tijd ben ik uitgegroeid van Junior Mechanic, naar Mechanic, naar Senior Mechanic. Daar horen steeds meer verantwoordelijkheden bij. Vroeger had ik mazzel als ik een keertje mee mocht naar het buitenland, nu leid ik daar mijn eigen projecten. En wat ik ook mooi vind: we dragen overal dezelfde beschermingsmiddelen: een overall, helm, bril en handschoenen. Dat is de Mammoet-standaard. Voor mij de hoogst haalbare!”

 

 

Je chat met:

Chat offline

We zijn momenteel helaas offline.

Chat met ROVC

1 medewerker online >

Jouw waardering is verstuurd. Bedankt! Het gesprek is beëindigd Uw bericht kon niet verstuurd worden, probeer de pagina opnieuw te laden.