Bekijk de vergelijking via het menu
Ton Kistemaker cursus Aircotechniek

Basiskennis is net een pizza: als de bodem niet goed is, is het geen goede pizza

Het volgen van een opleiding om de basiskennis te leren, werkt veel efficiënter dan het zelf in de praktijk uitvogelen.

Ton Kistemaker is directeur-grootdeelaanhouder van Vortvent - Decipol Luchtbehandeling & Ventilatie B.V. en heeft inmiddels 25 jaar ervaring in het vak. Hij heeft net zijn certificaat voor de cursus Aircotechniek - basis behaald. “Warmtepompen, koeling en verwarming zijn zo onlosmakelijk verbonden met luchtbehandeling, dat deze kennis tot de basis dient te behoren.”

Waarom heb je voor de cursus Aircotechniek - basis gekozen?

“25 jaar ervaring in het vak is leuk, maar de techniek blijft zich ontwikkelen. Je raakt daarom niet uitgeleerd. Wat je niet weet is altijd de uitdaging. En die uitdaging ben ik aangegaan. Ik wilde de basisprincipes van de aircotechniek onder de knie krijgen, omdat er een gat zat in mijn kennis. Ook wilde ik een betere gesprekspartner voor mijn klanten zijn. In mijn werk bekleed ik namelijk twee rollen. De ene dag loop ik in pak en verzorg ik de acquisitie en geef ik adviezen, de andere dag trek ik mijn werkkleding aan en ga ik zelf luchtbehandelingsinstallaties in bedrijf stellen. Je kunt namelijk sneller schakelen wanneer je dit zelf doet. Bovendien is een goede inbedrijfstelling evenveel waard als een verkoopgesprek.”

Hoe heeft de cursus je geholpen om jouw functie beter te kunnen vervullen?

“De cursus Aircotechniek - basis heeft mij geholpen om de samenhang van verschillende componenten in een airco-installatie te zien en te benoemen. Ik herkende bepaalde componenten wel uit de praktijk, maar ik kon ze nog geen naam geven. Het volgen van een opleiding om de basiskennis te leren, werkt veel efficiënter dan het zelf in de praktijk uitvogelen. Ik vergelijk die basiskennis weleens met een pizza: als de bodem van de pizza niet goed is, blijft het geen goede pizza. Ook al gooi je er de lekkerste ingrediënten op: de basis moet goed zijn. En die basis leer je het beste als je vanaf de opbouw begint met leren.

 

Je chat met:

Chat offline

We zijn momenteel helaas offline.

Chat met ROVC

1 medewerker online >

Jouw waardering is verstuurd. Bedankt! Het gesprek is beëindigd Uw bericht kon niet verstuurd worden, probeer de pagina opnieuw te laden.