De nieuwste editie van de TechBarometer is nú beschikbaar! Vraag 'm hier aan
Bekijk de vergelijking via het menu

Verhoog de OEE door medewerkers technisch beter te maken

Jij weet als geen ander hoe belangrijk het is om te zorgen voor een hoge Overall Equipment Effectiveness (OEE). Maar hoe zorg je ervoor dat je hierin slaagt? Het antwoord is eigenlijk heel simpel: door medewerkers technisch beter te maken!

Neem direct contact op   Download gratis whitepaper

Herken je één van deze uitdagingen?

1. De Overall Equipment Effectiveness moet hoger
2. Je weet niet welke stappen je moet zetten om dit te bereiken
3. Je hebt geen tijd om je hierin te verdiepen
4. Je mist iemand met wie je hierover kunt sparren

In 3 stappen jouw OEE verhogen

Tijdens je werk ben je niet alleen bezig met het machinepark, maar ook met operators en technische dienst medewerkers. Zij beïnvloeden in grote mate de OEE door te signaleren waar het beter kan, potentiële fouten te voorkomen, (eerstelijns)storingen op te lossen of onderhoud uit te voeren.

Het is daarom belangrijk om die collega’s te betrekken bij het verhogen van de OEE. Maak duidelijk hoe zij in hun werk hieraan kunnen bijdragen en zorg dat het een team-effort wordt! Vraag waar medewerkers tegenaan lopen, wat ze nodig hebben en biedt ze ontwikkelmogelijkheden aan. Uiteraard kunnen we je daarmee helpen. Dat doen we in 3 stappen: 

Jos Verlinden

Accountmanager

Benieuwd naar hoe dit voor jouw organisatie kan werken? Bel of stuur een berichtje.

 

Stap 1. TaakanalyseTaakanalyse competentiemanagementSamen brengen we in kaart wat medewerkers in de verschillende functies moeten weten en kunnen.

 

Stap 2. CompetentiemetingCompetentiemeting competentiemanagementWe starten een nul-meting, bijvoorbeeld met kennistesten of interviews. Welke kennis en kunde hebben medewerkers op dit moment?

 

Stap 3. OpleidingsplanOpleidingsplan competentiemanagementAan de hand van stap 1 en 2 weten we wat het verschil is tussen de gewenste competenties en wat je medewerkers kunnen. Dit is de basis voor een opleidingsplan. Per medewerker bekijken we wat een passende opleiding, cursus of training is.

 

Praktijkgericht opleiden

Bij ROVC zien we dat productiebedrijven direct resultaat boeken, zodra hun medewerkers starten met een opleiding. Want, door ze op de juiste manier en praktijkgericht te trainen, verbetert niet alleen de prestatie, maar ook de beschikbaarheid en kwaliteit van het productieproces. Dit leidt tot aanzienlijke verbeteringen van de OEE (Overall Equipment Effectiveness). Maar wist je ook dat medewerkers die een opleiding doen, geneigd zijn langer bij de organisatie te blijven werken? Een extra reden om snel te starten!

 

Ook aan de slag met het verbeteren van de OEE?

Vul je gegevens hieronder in en Jos neemt zo snel mogelijk contact met je op om te kijken wat voor jouw organisatie werkt. Liever eerst nog meer informatie? Download ons gratis stappenplan en laat je inspireren om aan de slag te gaan om je OEE te verhogen.

Je chat met:

Chat offline

We zijn momenteel helaas offline.

Chat met ROVC

1 medewerker online >

Jouw waardering is verstuurd. Bedankt! Het gesprek is beëindigd Uw bericht kon niet verstuurd worden, probeer de pagina opnieuw te laden.