Bekijk de vergelijking via het menu

Werk, privé én een opleiding. Hoe combineer je dat?

Hoe combineer je succesvol jouw werk met een opleiding? Wij geven 5 tips!

 

1.  Maak thuis heldere afspraken

 Heb je een partner en/of kinderen? Maak dan thuis heldere afspraken. Bespreek al in een vroeg stadium je studieplannen. Wat houdt jouw cursus voor hen in? Zijn er klusjes of andere dingen waar jij straks minder tijd voor hebt en die anderen in jouw gezin misschien van je over kunnen nemen? Je wilt natuurlijk wel nog wat qualitytime met je gezin, familie of vrienden overhouden!

2.  Een vaste planning

Een planning helpt om je tijd zo efficiënt mogelijk in te delen. Wanneer neem jij tijd om je cursusdag voor te bereiden en huiswerk te maken? Kies een dag die zo dicht mogelijk bij de cursusdag of -avond is, want dan heb je de lesstof nog vers in je geheugen. Daarmee vlieg je sneller door je huiswerk heen. Een ander voordeel hiervan is dat je aan kunt geven dat je op ‘dag x’ geen tijd hebt voor andere activiteiten.

3.  Breng je geleerde kennis in de praktijk

Een andere manier om de lesstof sneller en beter op te nemen, is door hem zo snel mogelijk in de praktijk te brengen. Natuurlijk doe je dat tijdens de cursusdagen bij ROVC, maar waarschijnlijk kun je het ook doen op je werk. Zoek actief naar praktijksituaties die aansluiten en bespreek deze met collega’s. Hoe zouden zij een bepaalde situatie aanpakken? Hoe past hun oplossing binnen dat wat jij net geleerd hebt?

4.  Met collega’s studeren

Wat ook helpt, is om samen met collega’s een cursus te volgen. Jullie kunnen elkaar dan niet alleen helpen of samen praktijksituaties bespreken, maar jullie kunnen elkaar er ook doorheen slepen wanneer één van jullie een dipje heeft!

5.  Zorg voor ontspanning!

Niemand kan 24 uur per dag nuttig bezig zijn. Zorg er daarom voor dat je af en toe ontspant. Zo laad je weer op en kun je er weer even tegenaan!

 

Ben je enthousiast geworden? Bekijk dan onze opleidingen en cursussen! 

Bekijk opleidingen

Je chat met:

Chat offline

We zijn momenteel helaas offline.

Chat met ROVC

1 medewerker online >

Jouw waardering is verstuurd. Bedankt! Het gesprek is beëindigd Uw bericht kon niet verstuurd worden, probeer de pagina opnieuw te laden.