De nieuwste editie van de TechBarometer is nú beschikbaar! Vraag 'm hier aan
Bekijk de vergelijking via het menu

Binnenkijken bij... ArcelorMittal

ArcelorMittal is de grootste producent van staal ter wereld. Wereldwijd werken er 209.000 mensen. Annemiek Danen werkt als HR Officer bij ArcelorMittal Projects Europe. Zij vertelt ons wat het bedrijf doet en hoe een intern opleidingstraject volledig maatwerk is. 

Funderingsoplossingen aan land en offshore

"ArcelorMittal Projects Europe is een divisie binnen ArcelorMittal en levert stalen funderingsoplossingen," vertelt Annemiek. "Wij leveren voor grote, toonaangevende civiele projecten zoals kademuren in de Rotterdamse haven, zeesluizen in Terneuzen en IJmuiden en de versterking van de afsluitdijk.

In Heijningen produceren we spiraal gelaste buizen. Middels de spiraallasmachine wordt een stalen plaat vlakgemaakt en omgevormd tot een stalen buis. De spiraal gelaste buis vormt, samen met de damwand een kademuur.

Technisch Operator Spiral Mill

‘In Heijningen bemannen zo’n 15 Mill-operators twee productielijnen,’ gaat Annemiek verder. ‘Zij verrichten unieke werkzaamheden. De spiraallasmachine vereist specialistische kennis en vaardigheden. ROVC staat erom bekend theorie heel praktijkgericht over te brengen. Daarom hebben we hen gevraagd een opleidingstraject voor ons te ontwikkelen.’ 

ROVC deed een intake met een aantal technici, inventariseerde de kennisbehoefte en kwam met een gericht trainingsprogramma. In meerdere modules leren de deelnemers alles over mechanica, elektrotechniek en hydrauliek, toegespitst op het productieproces. "Van alle onderdelen komt ook de basis aan bod. Ons doel is dat iedereen in het team over dezelfde kennis beschikt."

Betrokken en enthousiast

"De ontwikkeling van medewerkers is een prominent speerpunt in ons HR-beleid," zegt Annemiek. "Je wilt de mensen blijven boeien als werkgever. Je wilt dat ze zich betrokken voelen. Nieuwe dingen leren werkt enorm motiverend."

"Ik merk aan de samenwerking met ROVC dat de praktijk echt hun kracht is. Trainer Kees Cardol staat ook met de groep op de werkvloer. Hij laat onze operators vertellen waar ze precies tegenaan lopen. Er is een prettige interactie. En ik zie onze werknemers er op een serieuze manier mee omgaan. De dag waarop ze training volgen is lang en er moet huiswerk gemaakt worden. Maar iedereen is enthousiast!”

“Bij ArcelorMittal Projects Europe zijn we unaniem tevreden. Deze training loopt nog twee trimesters - die gaan we vol vertrouwen in."

Ook starten met een incompany traject?

Heb jij ook interesse in een op maat gemaakt opleidingstraject waarvan jouw werknemers gericht leren en groeien? Neem vrijblijvend contact op met met een van onze accountmanagers.

Je chat met:

Chat offline

We zijn momenteel helaas offline.

Chat met ROVC

1 medewerker online >

Jouw waardering is verstuurd. Bedankt! Het gesprek is beëindigd Uw bericht kon niet verstuurd worden, probeer de pagina opnieuw te laden.