Mbo-subsidies

Bespaar op de kosten van een mbo-opleiding! Hier vind je meer informatie over subsidies en tegemoetkomingen in de studiekosten waar je gebruik van kunt maken als je een mbo-opleiding wilt volgen.

Subsidiemogelijkheden

Schrijf je (een) of meerdere medewerkers in voor een mbo-opleiding in BBL-vorm? Dan kom je wellicht in aanmerking voor interessante subsidieregelingen. Het volgen van een complete, praktijkgerichte mbo-opleiding wordt daarmee nog aantrekkelijker!

Subsidiemogelijkheden voor mbo-opleidingen

Per regeling hebben wij een korte samenvatting op onze website gezet. De verschillende regelingen die van toepassing zijn op mbo-opleidingen zijn:


Subsidiemogelijkheden voor EVC-procedures

Met een procedure Erkenning Verworven Competenties (EVC-procedure) kan de werknemer laten vaststellen welke competenties hij door werkervaring al heeft en welke aanvullende opleidingen hij eventueel nodig heeft. Na het succesvol volgen van een EVC-procedure krijgt jouw werknemer een ervaringscertificaat.

Voor privépersonen

Individuen kunnen de kosten van een EVC-procedure aftrekken van de inkomstenbelasting. Bij de aangifte Inkomstenbelasting kunt je de kosten onder scholingsuitgaven vermelden, voor zover je de drempel van totale scholingskosten van € 250,- overschrijdt. 

Hulp nodig bij jouw subsidieaanvraag?

Onze partner PNO consultants helpt je bij het versneld verkrijgen van deze subsidie. Via de portal praktijkleren-online kun je in 4 eenvoudige stappen de subsidieregeling aanvragen, administreren en beheren.Mbo-studieadvies nodig?

Wil jij weten welke mbo-opleiding bij jou past?

Neem contact met ons op!
MBO in beeld