Mbo of ROVC-beroepsopleiding?

ROVC biedt een ruim aanbod beroepsopleidingen. Aan jou de keuze: met of zonder mbo-erkenning.

Mbo- of ROVC-beroepsopleiding: aan jou de keuze

Zoek je meer uitdaging in jouw vak? Of wil je doorgroeien naar een hogere functie met een hoger salaris/inschaling? Met een beroepsdiploma kun je jouw toekomstdoelen realiseren. ROVC biedt twee keuzemogelijkheden: een mbo-opleiding of een ROVC-beroepsopleiding. 

ROVC-beroepsopleiding

Een ROVC-beroepsopleiding bestaat uit een opeenstapeling van reguliere ROVC-cursussen. Na afronding van een cursus ontvang je een certificaat of diploma. Na het doorlopen van alle cursussen binnen de beroepsopleiding heb je het bedrijfserkende diploma in handen. Een ROVC-beroepsopleiding kan in eigen tempo gevolgd worden. Als je in het verleden al ROVC-cursussen gedaan hebt, dan ben je wellicht al dichter bij een diploma dan je denkt. 

Bekijk alle ROVC-beroepsopleidingen

Mbo-opleiding

In basis is de opbouw van de opleiding te vergelijken met een ROVC-beroepsopleiding. Deze is namelijk ook opgebouwd uit de reguliere ROVC-cursussen. Het verschil zit in een aantal extra vakken en werkplekopdrachten. Je moet namelijk ook Nederlands, Engels en rekenen volgen. Ook moet je BPV (Beroepspraktijkvorming)-opdrachten vervullen op jouw eigen werkplek. 

Een mbo-opleiding doorloop je volgens een bepaalde volgorde. In overleg wordt het juiste instapmoment gekozen. De meeste mbo-opleidingen bij ROVC kunnen binnen 2 á 3 jaar worden afgerond. Uiteraard krijg je vooraf aan de opleiding een uitgebreide introductie. 

Bekijk alle mbo-opleidingenPraktijk centraal

Voor zowel mbo-opleidingen als de ROVC-beroepsopleiding geldt dat de praktijk echt centraal staat. De opleidingen richten zich in hoofdzaak op maintenance. Reguliere opleidingen binnen de techniek richten zich vaak voornamelijk op (nieuw)bouw en assemblage. De opleidingen zijn gericht op bijbrengen van kennis en vaardigheden. Deelnemers leren storingen oplossen, machines onderhouden en/of inbedrijfstellen, zodat zij kunnen werken aan reeds bestaande installaties en machines.


Advies

Heb je vragen over het volgen van een ROVC-beroepsopleiding of mbo-opleiding? Of wil je meer weten over de verschillen? Voor meer informatie of advies op maat kun je contact opnemen met Irene Heijning. E-mail: mbo@rovc.nl of telefonisch: 0318 - 698 697.

Verslag van werkzaamheden:

Benieuwd naar ons Verslag van werkzaamheden 2016 -2017? Lees er hier meer over.Mbo-studieadvies nodig?

Wil jij weten welke mbo-opleiding bij jou past?

Neem contact met ons op!