Storingstechnicus elektro
Hoe los je complexere storingen in elektrotechnische installaties snel en adequaat op? Met het volgen van de cursus Storingstechnicus elektro specialiseer jij je in de elektrotechniek.
Meer wetenDe Vakopleiding technicus mechatronica bestaat uit verschillende cursussen en trainingen die jou de juiste bagage meegeven om als vakman in de praktijk aan de slag te gaan. De Vakopleiding richt zich op de relevante kennis en vaardigheden die je als technicus mechatronica nodig hebt bij de uitoefening van je vak. De theorielessen worden afgewisseld met praktijklessen. Tijdens de praktijklessen oefen je met situaties die je tegenkomt in jouw werk.
Als technicus mechatronica ligt de focus op het storingzoeken in complexe of meervoudige elektrotechnische installaties en ben je goed thuis in het berekenen van aandrijvingen en het doen van verbetervoorstellen voor dit type installaties en systemen. Daarnaast weet je veel over de besturingstechnische kant (PLC’s etc.) van allerlei machines en installaties. Denk bijvoorbeeld aan volautomatische melkmachines, lasrobots, sorteermachines en liften. Een gedegen vakopleiding dus!
Lees verderDe opleiding Vakopleiding Technicus mechatronica bestaat uit verschillende ROVC-cursussen. Kies welke cursus je als eerste wil volgen. Wij raden aan om te beginnen met de cursus die bovenaan staat:
Als technicus mechatronica verzorg je service en onderhoud aan verschillende machines, installaties en apparaten. Denk hierbij aan volautomatische melkmachines, lasrobots, sorteermachines, kopieermachines en liften.
De Vakopleiding technicus mechatronica bestaat uit verschillende cursussen en trainingen die jou de juiste bagage meegeven om als vakman in de praktijk aan de slag te gaan. De Vakopleiding richt zich op de relevante kennis en vaardigheden die je als technicus mechatronica nodig hebt bij de uitoefening van je vak. De theorielessen worden afgewisseld met praktijklessen. Tijdens de praktijklessen oefen je met situaties die je tegenkomt in jouw werk.
Als technicus mechatronica ligt de focus op het storingzoeken in complexe of meervoudige elektrotechnische installaties en ben je goed thuis in het berekenen van aandrijvingen en het doen van verbetervoorstellen voor dit type installaties en systemen. Daarnaast weet je veel over de besturingstechnische kant (PLC’s etc.) van allerlei machines en installaties. Denk bijvoorbeeld aan volautomatische melkmachines, lasrobots, sorteermachines en liften. Een gedegen vakopleiding dus!
De opleiding is opgebouwd uit verschillende ROVC-cursussen en trainingen. Je doorloopt, in eigen tempo, de volgende cursussen:
Hoe los je complexere storingen in elektrotechnische installaties snel en adequaat op? Met het volgen van de cursus Storingstechnicus elektro specialiseer jij je in de elektrotechniek.
Ben jij een ervaren storings- of onderhoudstechnicus en wil jij je verder specialiseren in de Industriële Elektrotechniek? Volg dan de cursus Storingstechnicus elektro! De cursus Storingstechnicus elektro bevat 1 dag practicum en je leert o.a. het oplossen van storingen in relais-, PLC-besturingen en veiligheidscircuits.
Werk je met geautomatiseerde machines waarin PLC's een belangrijke rol spelen? Vergroot je vakkennis met de cursus PLC - Besturingstechniek in de PLC-techniek!
Ben jij een ervaren storings- of onderhoudstechnicus? Heb je kennis van de besturingstechniek, maar wil je je hierin verder specialiseren? Dan is deze cursus geschikt voor jou.
Je volgt deze cursus vanaf 10 dagen, waarvan 2 practicumdagen. Tijdens het practicum oefen je o.a. de theorie in de praktijk door het online meekijken in de software tijdens in bedrijfname van installaties. Ook leer je vanuit een probleemstelling tot een oplossing te komen, volgens de methoden: bewegingsdiagram en SFC.
Mechanische aandrijvingen ontwerpen, modificeren of onderhouden? Volg dan de cursus Mechanische aandrijftechniek bij ROVC!
Ben jij werkzaam als storingstechnicus of onderhoudstechnicus? Heb je al wel kennis van mechanische aandrijftechniek, maar wil je je hierin verder specialiseren? Dan is deze cursus geschikt voor jou. Je volgt de cursus vanaf 7 dagen en je leert o.a. de principewerking van een elektromotor en meer over tand- en wormwieloverbrengingen.
Dé ROVC-training om zelfstandig aan schakelkasten en groepenkasten te kunnen werken en benoemd te worden tot NEN 3140 Vakbekwaam persoon.
Werk jij aan schakelkasten en machines die onder spanning staan en/of voer jij inspecties daarop uit? Volg dan deze training. Deze training duurt 2 dagen, waarvan 2 dagdelen practicum. Je leert o.a. het af- en aankoppelen van motoren en het meten en vervangen van zekeringen en mespatronen.
De catering, bestaande uit koffie/thee en lunch of diner, is inbegrepen. Je komt dus niet voor onverwachte kosten te staan.
Opleiden vanuit de praktijk staat centraal. De docent komt uit het werkveld en gebruikt veel praktijkcases. Het oefenen van vaardigheden voer je uit op echte installaties in ons uitgebreide practicum of op de eigen locatie.
Kies uit meer dan 160 opleidingen, cursussen en trainingen, 45 locaties en diverse startdata of geef jouw wensen hiervoor aan. Je profiteert altijd van de vertrouwde ROVC-kwaliteit met focus op service en praktijk!
Deze opleiding wordt afgerond met een diploma.
Via de categorieën hiernaast navigeer je snel naar een antwoord op jouw vraag. Mocht je geen antwoord op jouw vraag vinden, neem dan contact met ons op.
Hoeveel een vakopleiding kost, is afhankelijk van een aantal factoren. Heb je één of meerdere onderdelen afgerond? Dan krijg je daar vrijstelling voor. Bereken de totaalprijs in het tabblad “Prijs” bovenaan deze pagina.
Hoe snel je klaar bent met jouw beroepsopleiding hangt af van jouw situatie. Wanneer je al één of meerdere onderdelen hebt afgerond, ben je eerder klaar. De beroepsopleiding volg je in je eigen tempo, je bepaalt dus zelf wanneer je je aanmeldt voor het volgende onderdeel. Over het algemeen kun je een beroepsopleiding binnen 2 á 3 jaar afronden.
Ja, dat kan! Wanneer je één of meerdere onderdelen van de beroepsopleiding behaald hebt, kun je in MijnROVC jouw vrijstelling aanvragen. Jouw vrijstelling wordt dan in behandeling genomen, en beoordeeld. Zodra de vrijstelling is goedgekeurd, krijg je hier bericht van.
Je ontvangt voor elk onderdeel een aparte factuur. Wanneer je je inschrijft voor een onderdeel, kun je tijdens het inschrijfproces aangeven waar we de factuur naartoe kunnen sturen. Je betaalt de beroepsopleiding dus niet in één keer.
Als je alle onderdelen van jouw beroepsopleiding hebt afgerond, kun je in MijnROVC jouw diploma aanvragen. Ga hiervoor naar "Opleidingen" en daar vind je aan de rechterkant "Diploma aanvragen".