Elektrotechniek voor huis en utiliteit - basis
Wil je eenvoudige storingen verhelpen en onderhoud uitvoeren aan elektrische installaties in woningen en gebouwen? Volg dan de cursus Elektrotechniek voor huis- en utiliteit - basis!
Meer wetenDe vakopleiding Monteur elektrotechnische installaties bestaat uit verschillende ROVC-cursussen en trainingen. Die doorloop je in je eigen tempo. Alle onderdelen van het vak komen aan bod, van tekening lezen tot metingen doen. Als je alle onderdelen hebt afgerond ontvang je het diploma Vakopleiding monteur elektrotechnische installaties.
Let op: deze vakopleiding geeft je geen recht op het verkrijgen van een InstallQ bedrijfserkenning en eventueel zegelrecht bij de netbeheerder. Bekijk het tabblad Resultaat voor meer informatie.
Lees verderDe opleiding Vakopleiding Monteur elektrotechnische installaties bestaat uit verschillende ROVC-cursussen. Kies welke cursus je als eerste wil volgen. Wij raden aan om te beginnen met de cursus die bovenaan staat:
Als monteur elektrotechnische installaties leg je elektrische installaties aan in woningen en andere gebouwen, zoals bedrijfspanden. Je brengt leidingen en bekabeling aan. Ook verhelp je storingen en vervang je onderdelen. Lijkt jou dit leuk werk? Volg dan de vakopleiding monteur elektrotechnische installaties.
De vakopleiding Monteur elektrotechnische installaties bestaat uit verschillende ROVC-cursussen en trainingen. Die doorloop je in je eigen tempo. Alle onderdelen van het vak komen aan bod, van tekening lezen tot metingen doen. Als je alle onderdelen hebt afgerond ontvang je het diploma Vakopleiding monteur elektrotechnische installaties.
Let op: deze vakopleiding geeft je geen recht op het verkrijgen van een InstallQ bedrijfserkenning en eventueel zegelrecht bij de netbeheerder. Bekijk het tabblad Resultaat voor meer informatie.
De opleiding is opgebouwd uit de volgende ROVC-cursussen en trainingen die je doorloopt in je eigen tempo:
Wil je eenvoudige storingen verhelpen en onderhoud uitvoeren aan elektrische installaties in woningen en gebouwen? Volg dan de cursus Elektrotechniek voor huis- en utiliteit - basis!
Kom je als monteur in je werk steeds meer in aanraking met de elektrische gebouwinstallatie en heb je weinig kennis van elektro-installatietechniek? Dan is deze cursus iets voor jou!
Tijdens deze praktische 2-daagse cursus leer je de functie, werking en toepassing kennen van een installatie. Van groepenkast tot contactdoos.
Hoe bedraad en monteer je op een veilige manier elektrische installaties in huizen en gebouwen? Je leert het tijdens deze training van ROVC!
Wil je elektrische huis- of utiliteitsinstallaties leren bedraden en afmonteren? Dan heb je te maken met leidingen, buizen, kabels, draden, groepenkasten en verdeelinrichtingen. Na de cursus Basisvaardigheden elektrische installaties weet je hier alles van en kun je een installatie monteren en bedraden.
Tijdens deze training leer je (las)verbindingen maken, componenten monteren en leidingen bevestigen.
Lijkt je dat wat? Dan is deze training geschikt voor jou! Je wordt opgeleid op het niveau Check.
Wil je installatietekeningen en elektrotechnische schema’s leren lezen en bijwerken? Dan is deze training geschikt voor jou!
Je leert de symbolen van de meest voorkomende installatietekeningen en schema’s. Hierdoor leer je op de juiste manier tekeningen lezen, toepassen en bijwerken.
Een elektrotechnische tekening of schema heeft na deze training geen geheimen meer voor jou!
Zonder elektrotechnische opleiding toch werkzaamheden mogen uitvoeren? Volg de ROVC-training NEN 3140 Voldoende onderricht persoon!
Verricht jij voor je werk eenvoudige werkzaamheden aan elektrotechnische installaties of wil je benoemd worden tot NEN 3140 Voldoende onderricht persoon? Dan is deze training bedoeld voor jou. De training duurt 1 dag, waarvan een dagdeel in ons practicum is. Je leert o.a. over het vervangen van smeltveiligheden en persoonlijke beschermingsmiddelen op juiste wijze gebruiken.
De prijs van de opleiding is inclusief lesmateriaal.
Opleiden vanuit de praktijk staat centraal. De docent komt uit het werkveld en gebruikt veel praktijkcases. Het oefenen van vaardigheden voer je uit op echte installaties in ons uitgebreide practicum of op de eigen locatie.
De catering, bestaande uit koffie/thee en lunch of diner, is inbegrepen. Je komt dus niet voor onverwachte kosten te staan.
Deze opleiding wordt afgerond met een diploma.
Via de categorieën hiernaast navigeer je snel naar een antwoord op jouw vraag. Mocht je geen antwoord op jouw vraag vinden, neem dan contact met ons op.
Hoeveel een vakopleiding kost, is afhankelijk van een aantal factoren. Heb je één of meerdere onderdelen afgerond? Dan krijg je daar vrijstelling voor. Bereken de totaalprijs in het tabblad “Prijs” bovenaan deze pagina.
Hoe snel je klaar bent met jouw beroepsopleiding hangt af van jouw situatie. Wanneer je al één of meerdere onderdelen hebt afgerond, ben je eerder klaar. De beroepsopleiding volg je in je eigen tempo, je bepaalt dus zelf wanneer je je aanmeldt voor het volgende onderdeel. Over het algemeen kun je een beroepsopleiding binnen 2 á 3 jaar afronden.
Ja, dat kan! Wanneer je één of meerdere onderdelen van de beroepsopleiding behaald hebt, kun je in MijnROVC jouw vrijstelling aanvragen. Jouw vrijstelling wordt dan in behandeling genomen, en beoordeeld. Zodra de vrijstelling is goedgekeurd, krijg je hier bericht van.
Je ontvangt voor elk onderdeel een aparte factuur. Wanneer je je inschrijft voor een onderdeel, kun je tijdens het inschrijfproces aangeven waar we de factuur naartoe kunnen sturen. Je betaalt de beroepsopleiding dus niet in één keer.
Als je alle onderdelen van jouw beroepsopleiding hebt afgerond, kun je in MijnROVC jouw diploma aanvragen. Ga hiervoor naar "Opleidingen" en daar vind je aan de rechterkant "Diploma aanvragen".