Operator A

In het kort

Als operator zorgt u ervoor dat het (deel)productieproces in een fabriek goed verloopt. U bedient en bewaakt apparatuur, produceert de producten, controleert de kwaliteit van het product en het proces en grijpt indien nodig in. Daarnaast verricht u onderhoud aan apparatuur. U maakt bij uw werkzaamheden gebruik van uiteenlopende controle- en bedieningsapparatuur.

Vooropleiding

Voor deze MBO-2-opleiding is geen specifieke vooropleiding vereist.

 • Inhoud
 • Kennis en vaardigheden
 • Praktijk
 • Afsluiting
 • Prijs

Inhoud

ROVC biedt MBO-opleidingen volgens de Beroepsbegeleidende leerweg (BBL). Een BBL-opleiding is een beroepsopleiding waarbij werken en leren wordt gecombineerd. Hierbij gaat u 1 dag of 1 á 2 avonden in de week naar school. De rest van de week bent u aan het werk en daar leert u ook. U leert de theorie bij ROVC en krijgt hier tevens enkele intensieve praktijkdagen. Het toepassen en oefenen in de praktijk doet u bij uw eigen bedrijf. Een BBL-opleiding is bij uitstek geschikt voor mensen die al jaren werken en nu alsnog hun MBO-diploma willen behalen.

Deze opleiding bestaat uit de volgende onderdelen:

ROVC-cursussen

  BPV-opdrachten

  Een belangrijk onderdeel van uw opleiding is het leren in de praktijk in uw eigen werkomgeving. Dit is de zogenaamde beroepspraktijkvorming (BPV) en vormt het praktijkdeel van uw MBO-opleiding.

  Overige onderdelen

  Kennis en vaardigheden

  • Verkrijgen van gereedschaps- en materialenkennis 
  • Leren eenvoudige analyses uit te voeren 
  • Inzicht verkrijgen in de werking van apparatuur 
  • Leren lezen van schema’s en tekeningen 
  • Inzicht krijgen in procesbeheersing en de meet- en regeltechniek 
  • Kennis verkrijgen van de procestechniek

  Praktijk

  Opleiden vanuit en voor de praktijk staat centraal in de ROVC opleidingen. In het unieke ROVC TechCenter (een practicumruimte van ruim 3000 m2) kunt u oefenen op veilige, moderne practicuminstallaties. De opdrachten zijn gebaseerd op situaties die u in de praktijk zult tegenkomen en worden uitgevoerd onder deskundige leiding. Daarnaast wordt tijdens de lessen veelvuldig gewerkt met praktijkcases en gebruikt de docent voorbeelden uit zijn eigen werkpraktijk. Natuurlijk is er ook de gelegenheid eigen voorbeelden in te brengen.

  Afsluiting

  Deze MBO-opleiding wordt per onderdeel afgesloten met een certificaat of diploma. Wanneer u de Proeve van Bekwaamheid behaalt, ontvangt u het rijkserkende MBO-diploma.

  Afsluiting

  De MBO-opleiding Operator A is niet via open inschrijving te volgen. Deze opleiding op maat volgen voor uw organisatie? Neem contact op met uw accountmanager of vraag direct een offerte aan.

  Bespaar op de kosten van een MBO-opleiding!
  Voor onze MBO-opleidingen zijn diverse subsidiemogelijkheden. Alle informatie vindt u bij MBO-subsidies.

  Incompany voor uw medewerkers?

  Offerte aanvragen

  Of raadpleeg onze accountmanagers

  Stel cursusgids samen

  Stel direct zelf uw persoonlijke cursusgids samen